portfolio / video-portret
Drie bijzondere studenten

Kurdvin besloot om twee verdeelde studentenwerelden bij elkaar te brengen. De Iraanse Pouya publiceerde tijdens zijn Bachelor al wetenschappelijk onderzoek en Clenton was. Drie videoportretten van bijzondere vluchtelingstudenten.

Stichting UAF biedt hulp aan vluchtelingen bij hun studie en het vinden van werk in Nederland. Jaarlijks worden drie uitzonderlijke studenten genomineerd voor een prijs: de Kees Bleichrodt Award. De Award staat symbool voor het talent en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen.

Drie persoonlijke videoverhalen

Voor UAF en award-uitreiking maakte ik drie videoportretten van de studenten waarin zij vertellen over hun passie en uitdagingen rondom de studie. Verder komt er naar voren waarom de jury de student heeft genomineerd.

De video's werden verspreid onder het netwerk van UAF (nieuwsbrief, social media, website) en dor de studenten met de oproep aan om een stem uit te brengen.

Social media video's

De verspreiding van de video's vond grotendeels plaats via social media. Speciaal daarvoor zijn er 30 seconden versies van de video's gemaakt. Niet alleen korter, maar ook met tekst in beeld zodat kijkers op Facebook of Twitter de video zonder geluid kunnen afspelen. Aan het eind van de video is een call to action geplaatst met een link naar de stempagina.

Fotografie

Naast de video's maakte ik ook van de de drie genomineerden een aantal portretfoto's. Deze foto's zijn verspreid met de verschillende persberichten rondom de prijs en onder andere gebruikt als inzet bij een groot artikel in Trouw met de drie studenten.


Filmen van het video portret van Pouya

Vertoning op UAF event

Ieder jaar studeren meer dan tweehonderd studenten af die begeleid worden door het UAF. Dat wordt gevierd met een groot event, waar ook de Kees Bleichrodt Award wordt uitgereikt. Voorafgaand aan de bekendmaking zijn de drie videoportretten getoond.

De winnaar van de award 2016 is Kurdvin Rasool. De jury was lovend over zijn buitengewone studieprestaties, zijn enorme ‘drive’ en zijn inzet voor de medemens.

Voor: UAF

Jaar: 2016

Productie bestond uit:
Serie van 3 video's
Social media versies
Portretfotografie voor pers

Categorie: video-portret

Advies

Weet je nog niet precies hoe je video storytelling in wilt gaan inzetten? Bel of mail mij dan voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar wat jullie als organisatie graag willen communiceren en hoe we dat het beste kunnen doen.

Neem contact op