portfolio / overig
Refugee resettlement explained

"Kan je een film maken over het herverstigingsbeleid van Nederland?" vroeg Vluchtelingenwerk Nederland. "Met bestaand materiaal." Het resultaat is een animatiefilm waarbij infographics en een voiceover zijn gecombineerd met verschillend filmmateriaal.

Een film die het hele hervestigingsproces van vluchtelingen naar Nederland (resettlement) in beeld brengt, gemaakt met het materiaal van verschillende video's die afgelopen jaren zijn gemaakt. Kan dat?

Jazeker! Na een brainstorm ontstond het idee om het resettlement-proces uit te werken in een animatie gecombineerd met video. De geanimeerde infographic biedt de mogelijkheid om veel informatie en feiten over te brengen, terwijl de videobeelden de informatie tot leven brengt en de menselijke kant laat zien.

De film werd gemaakt voor de UNHCR conferentie over herverstiging van vluchtelingen (Annual Tripartite Consultations on Resettlement) en is gericht op internationale professionals die zich bezighouden met het onderwerp.

Concept, Script & Productie: Emiel Elgersma
Animatie & Graphics: Rachel Kremer

Voor: Vluchtelingenwerk Nederland / Dutch Council for Refugees

Jaar: 2016

Animatie: Rachel Kremer

Categorie: overig

Advies

Weet je nog niet precies hoe je video storytelling in wilt gaan inzetten? Bel of mail mij dan voor vrijblijvend advies. Samen kijken we naar wat jullie als organisatie graag willen communiceren en hoe we dat het beste kunnen doen.

Neem contact op