Over mij

Ik ben Emiel Elgersma, producent van video's en interactieve web-documentaires. Ik maak persoonlijke verhalen die inspireren, ontroeren en kijkers nieuwe inzichten verschaffen. Ook experimenteer ik graag met nieuwe manieren van online storytelling om nog beter mensen te kunnen bereiken.

De combinatie van online en verhalen vertellen doe ik al meer dan tien jaar. Ik heb een studie computer interaction design en journalistiek afgerond en combineer die kennis graag. Zo experimenteerde ik met podcasts, streaming video en audioslides voor mijn afstuderen in de ICT. Daarna besloot ik mij meer te verdiepen in het maken van verhalen in de opleiding journalistiek in Utrecht met een specialisatie in online. Sinds 2009 ben ik fulltime als zelfstandige aan de slag.

Organisaties die ik heb geholpen:

UAF, VSBfonds, Rabobank, ICMC, Mediapartners, vdbj_, PwC, BKB, NJR, UWV, Gemeente Utrecht, Stadsgewest Haaglanden, VNU, Eneco, ContentTV, GGTV, Intermediair, RTL Nieuws iPad Magazine, Monocle, Omroep West, Digital Life Magazine, VillaMedia Magazine, Trajectum, Hogeschool Utrecht, KNMV, Van Hattum en Blankevoort

Online storytelling

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het biedt oneindig veel mogelijkheden, ook om verhalen te vertellen. Om alle mogelijkheden te ontdekken organiseer ik samen met Albertine Piels, Hay Kranen en Nienke Huitenga Hackastory, een serie hackathons en evenementen waarbij we journalisten, verhalenvertellers, programmeurs en designers bij elkaar brengen om te experimeteren.

Narratieve journalistiek

Daarnaast ben ik ook actief bij de Stichting Verhalende Journalistiek. Daarmee proberen we narratieve journalistiek - met personages, een spanningsboog en een diepere betekenis - te stimuleren. Zowel voor de geschreven als radio, tv en multimedia journalistiek. Afgelopen jaren zat ik in de redactie van het online jaarboek Verhalende Journalistiek met de beste producties uit Nederland en Vlaanderen.