Over mij

Ik ben Emiel Elgersma, producent van video's en web-documentaires. Ik maak persoonlijke verhalen die inspireren, ontroeren en kijkers nieuwe inzichten verschaffen. Ik laat graag de impact zien van een project of bepaald beleid. Daarbij is voor mij zowel het verhaal als het mooi in beeld brengen belangrijk.

Als tiener zat ik uren achter de computer te knutselen aan websites en eigen programmatjes. Na mijn hbo heb ik dat nog vier jaar gedaan aan de HBO opleiding Interaction Design (CMD). Tot ik tijdens mijn afstuderen bij RTV Rijnmond de kracht van verhalen vertellen ontdekte. Daar experimenteerde ik met podcasts, streaming video en multimedia projecten. Ik werd er door gevangen en besloot mij er meer te verdiepen in het maken van goede verhalen. In 2005 begon ik aan de opleiding journalistiek in Utrecht en sinds mijn afstuderen in 2009 ben ik als zelfstandig videomaker aan de slag.

Organisaties die ik heb geholpen:

UAF, VSBfonds, PWRI, VluchtelingenWerk Nederland, Caritas International, ICMC, UWV Perspectief, Mediapartners, vdbj_, Rabobank, BKB, NJR, Gemeente Utrecht, Haaglanden, Hogeschool Utrecht, Intermediair, KNMV, VNU, VPRO, RTL Nieuws, Monocle.

Narratieve storytelling

Daarnaast ben ik van 2013 tot 2017 actief geweest bij de Stichting Verhalende Journalistiek. Daarmee proberen we narratieve journalistiek - met personages, een spanningsboog en een diepere betekenis - te stimuleren. Zowel voor de geschreven als radio, tv en multimedia journalistiek. Afgelopen jaren zat ik in de redactie van het online jaarboek Verhalende Journalistiek met de beste producties uit Nederland en Vlaanderen.